Huis snel verkopen door de juiste marketing

Huis verkopen? Doe aan internet marketing!

Je huis verkopen met winst is niet meer mogelijk in deze tijd. 5 jaar geleden zag de markt er nog heel anders uit. Toen was het mogelijk om door je huis beter te presenteren en een goede verkooptekst je huis sneller en met meer winst te verkopen.

Maar de markt is veranderd! Nu kun je met een goede presentatie en goede verkooptekst het verlies beperken.

Een andere belangrijke verandering in de markt is dat de verantwoordelijkheid om het huis verkocht te krijgen meer en meer bij de verkopende partij is komen te liggen. In het verleden deden de makelaars een groot deel van de ‘marketing’ van de woning. Nu is het steeds moeilijker geworden om de aandacht van een potentiële koper te krijgen door de diversiteit van de verschillende kanalen waarmee de consument bereikt kan worden. Makelaars hebben geen grip op de vele online kanalen.

Zet je netwerk in!

Met andere woorden, de verkopende partij zal zelf veel meer tijd en energie moeten steken in het verkopen van hun huis. Hoe? Door de inzet van social media, promotie via email, het schrijven van goede verkoopteksten en meer te vertellen over het huis en de omgeving. Kortom; mensen moeten lekker gemaakt worden om in het huis te willen wonen. Het netwerk van de verkopende partij kan worden ingezet om het huis onder de aandacht te krijgen bij de doelgroep.

E-mail voor vrienden, familie en kennissen

Een mooi voorbeeld ontving ik laatst uit mijn eigen omgeving. Ik ontving een prachtige email waarin een te koop staand huis onder de aandacht werd gebracht. Het was een leuke mail om te lezen met prachtige foto’s. De mail werd afgesloten met het verzoek om de email door te sturen naar vrienden en bekenden die mogelijk geïnteresseerd zijn. Virale marketing op zijn best!

De koper is bijna altijd dichtbij

In tegenstelling tot wat mensen denken hoeft het huis niet direct landelijk bekend te worden. 80% van de huizen wordt verkocht in een straal van 30 kilometer! Zet dus je ‘lokale’ netwerk in en pas (internet) marketing methoden toe om het huis onder de aandacht te krijgen.

Mensen willen hun huis snel verkopen maar het is eigenlijk vreemd dat ze nog steeds weinig energie en tijd besteden aan de presentatie, verkoop teksten en de marketing. Een rondje op Funda maakt al snel duidelijk dat dit zelfs in tijden van crisis nog weinig aandacht ligt op de presentatie.